Printmijnstad Blogt:

Inspiratie voor een industrieel interieur

Sla een willekeurige wooncatalogus open en je ziet gegarandeerd een industrieel interieur voorbij komen. Robuust met een vintage tint. Uitgesproken, maar niet overheersend. Met een industrieel interieur kan je alle kanten op en wij geven in dit blog inspiratie voor de industriële inrichting van je interieur. 

Industriële verlichting

Verlichting is een belangrijk onderdeel van ieder interieur. Met licht kan je spelen en is enorm sfeerbepalend. Naast de helderheid van het licht speelt het type lamp een belangrijk onderdeel in een industrieel interieur. Robuuste, stalen lampen, een staande fabriekslamp of hangende peertjes horen thuis in jouw industriële interieur. 

Industriële eethoek

Die grote hanglampen hangen perfect boven de eethoek. Stel je voor: een grote, robuuste houten tafel, vierkant of rond. Kuipstoeltjes erbij van kunststof of zwart staal en afmaken met een paar stoffen kussens. Een heerlijke plek om tijdens het diner met z’n allen de dag te bespreken. 

Industriële materialen

Wanneer je kijkt naar industriële meubels, zie je name zwart staal in combinatie met hout terugkomen. Dit geeft je woning warmte, een sfeervolle uitstraling en laat een mooi contrast zien. 

Wil je liever ‘n frisser en lichter interieur? Kies er dan voor om rotan te verwerken in je industriële interieur. Rotan is een houtsoort dat afstamt van de rotanpalm en dus vooral uit tropische landen geïmporteerd wordt. Met name op het eiland Bali zie je veel rotan terugkomen in interieurs. Met rotan geef je een Balinese twist aan je industriële inrichting. 

Industriële decoraties en wandbekleding 

Een industrieel interieur is natuurlijk niet compleet zonder de juiste decoraties. In de industriële woonstijl zijn er een aantal accessoires typerend, maar tegelijkertijd kan je er alle kanten mee op. Denk aan stalen accessoires zoals een ronde spiegel, een groot vloerkleed of ‘n toffe poster aan de muur. 

 

Meer warmte aanbrengen in je strakke, industriële interieur? Maak dan gebruik van stoffen (ronde) kussens, of zet wat gedroogde pluimen in een vaas. 

Industriële open haard

Een open haard zorgt ervoor dat iedere woonkamer veel sfeer krijgt. In een landelijk interieur wil je het liefste een open haard die in de muur zit. Deze staat centraal in het zitgedeelte van je woonkamer. 

Als je geen open haard hebt in je woonkamer, kan je dit gemakkelijk integreren in je industriële woonkamer. Bij verschillende woonwinkels- en shops kan je losse, stalen kachels kopen om los in je woonkamer te zetten. Zo breng je de nostalgie van een oude fabriek in je sfeervolle woonkamer. 

Industriële deuren en kozijnen 

Bij een industrieel interieur denken we meteen aan robuuste deuren met grote glazen en stalen balken of schuifdeuren. Het geeft veel ruimte in huis en brengt extra licht naar binnen. Het nadeel van deze stalen deuren is dat ze vaak erg duur zijn. Je kan daarom ook kiezen voor dezelfde deuren in hout en het houtwerk zwart schilderen. Datzelfde geldt voor je houten kozijnen. Dat geeft hetzelfde effect en bespaart flink in kosten. 

Industriële kleuren 

Zoals we al eerder besproken, zijn zwart en houtkleur sterk aanwezig in een industrieel interieur. Afhankelijk van de stijl kan je dit combineren met aardekleuren zoals wit, zwart, grijs en betonlook. Je kunt wat meer warmte toevoegen met de kleuren cognac, donkerblauw, petrol, donkergroen en olijfgroen. 

Industriële vloeren 

In een industrieel interieur zie je vaak houten vloeren terugkomen, omdat dat mooi afsteekt tegen de witte muren en zwarte lijnen. Kies voor een ‘geleefde’ oude vloer of breng frisse, speelse elementen toe met een lichte visgraat vloer. 

Breng wat meer leven in de brouwerij door een groot vloerkleed met klassiek design neer te leggen bij het zitgedeelte waar de stoelen en bank staan. 

Industriële kasten

Een industriële kast is vaak de eyecatcher van je industriële interieur. Denk aan een robuust exemplaar voorzien van stalen deuren, ruitjes en eventueel hout verwerkt. Ideaal vanwege de grote opbergruimte zodat rommel niet afleidt in je mooie interieur. 

Industrieel interieur combineren met andere woonstijlen 

Steeds vaker zien we dat de industriële stijl als basis wordt gebruikt en gecombineerd met andere woonstijlen. Denk aan industrieel in combinatie met een landelijk, klassiek of scandinavisch interieur. In een landelijk industrieel interieur wordt meer hout verwerkt, werk je met warme kleuren zoals cognac en vind je accessoires terug zoals wollen kleedjes, plaids en ronde kussens. 

Een klassiek industrieel interieur wordt gekenmerkt door in een industrieel interieur een cognackleurige chesterfield bank toe te voegen en een laagpolig vloerkleed met vloerkleden zoals je die kent uit de oud-Engelse stijl. 

Een scandinavisch interieur lijkt op een industrieel interieur, maar hier komt minder kleur voor. Strakke lijnen, wit, zwart en een houten (visgaten)vloer zijn hiervoor kenmerkend. Dit type interieur is minimalistisch, frisser en er is geen ruimte voor veel afleiding. 

Zoals je al in de verschillende interieurfoto’s op deze pagina ziet, past een poster of wandcirkel van Printmijnstad terug in alle typen interieurs. Met keuze uit vijftien verschillende stijlen, drie soorten materiaal, twee typen ophangsystemen, twee vormen en keuze uit een sterren- of stedenposter zit er altijd een poster tussen naar jouw smaak. Maak jouw landelijke, klassieke, moderne of industriële interieur af met een poster van Printmijnstad!

Maak je eigen poster

Toch niet waar je naar opzoek bent?

Ontwerp dan zelf een poster van je favoriete plaats!

Zoeken

Op zoek naar een andere plaats?

Meer informatie

Dit zeggen onze klanten

8,8 gemiddeld op basis van 500+ beoordelingen

Leuk idee, mooie posters. Bij het uitzoeken van een stad en het kiezen van een stijl kun je in- en uitzoomen en verschuiven. Dat geeft een heel ander beeld en nog meer keuzemogelijkheden! Misschien een goede tip? Mijn poster werd er in ieder geval mooier en kleurrijker van!
Eindelijk een site gevonden waar ik een plattegrond van mijn eigen stad kon laten maken. Bij andere sites was het alleen mogelijk grote en bekende locaties te laten printen. En ook nog verschillende kleuren/stijlen mogelijk. Helemaal blij met het resultaat!

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en krijg 5% korting op je eerste bestelling